Когато нямаме план Б

Днес се отбелязва Международният ден на земята. Това е един от най-големите международни празници, който не е религиозен, но се отбелязва от половин милиарди души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

Международният ден на Земята стартира преди около 40 години в САЩ. Тогава хипи движението е било в разгара си. Била е организирана демонстрация за това да се обърне повече внимание на опазването на околната среда, а не само да се мисли за пари, политика, използване на ресурси и т.н. Постепенно в годините това се превръща в Международен ден и ООН вече го има в календара си като такъв ден.

България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, започнало от 1990 г. В Международния организационен комитет за честването на Деня на Земята България е представена от Благовест Сендов.

Световният фонд за дивия свят (WWF) публикува едни от най-атрактивните рекламни кампании, които по интересен начин се опитват да въвлекат повече последователи в битката  за опазване на биологичното разнообразие, устойчиво използване на природните ресурси, намаляване на замърсяването и изменението на климата.

Спри климатичните промени преди те да са те променили!

п

Спри глобалното затопляне!

Няма време за губене!Действай сега!

И докато някои не вярват и нехаят.

Трябва по-скоро да разберем, че няма ПЛАН „Б“-Земя 2!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s